Pianoles, keyboardles & orgelles

Wil je de nieuwste hits uit de Top 40 spelen op piano of keyboard? Of vind je juist klassieke muziek erg mooi? Altijd al uit het hoofd willen spelen of juist goed van bladmuziek of wil je misschien improviseren en dus zelf muziek verzinnen?
Het kan allemaal! Vraag een proefles aan!

Voor de beginperiode is er eventueel een keyboard beschikbaar om thuis te gebruiken!!

Pianoles
Pianospelen is een heerlijke, ontspannende bezigheid waarbij je je even helemaal kunt afzonderen van de drukke werkelijkheid. Door dagelijks te spelen merk je dat je steeds vooruit gaat en dat geeft een enorme stimulans!

Als bevoegd docent geef ik les aan kinderen vanaf 9 jaar jongeren en aan volwassenen, zowel beginners als (ver)gevorderden.

Het muzikale genre loopt uiteen van klassiek tot en met hedendaagse popmuziek, dit in overleg met de leerling. De eigen voorkeur van de leerling geeft veel meer plezier en motivatie in het pianospelen.

In de les wordt aandacht besteed aan de techniek, muziektheorie en akkoordenleer en vooral de muzikale inhoud. Daarbij komt van het blad en uit het hoofd spelen aan bod.
Er is ook ruimte voor improvisatie.

Omdat regelmatig pianospelen de basis is voor vorderingen, is een piano thuis noodzakelijk. Het liefst een akoestische piano, maar een goede elektrische piano behoort ook tot de mogelijkheden. Als het nodig is, kan ik bij aanschaf van een piano advies geven.

Keyboardles
Naast pianoles is het ook mogelijk om keyboard te leren spelen. In tegenstelling tot de gangbare keyboardmethodes ( linkerhand alleen akkoorden ) zorg ik ervoor dat de leerling goed leert spelen met beide handen, zodat, zou je ooit willen gaan pianospelen, je de basis daarvoor hebt.

Het is wel belangrijk dat het een kwalitatief goed keyboard is met een goed toucher zodat de speeltechniek goed ontwikkeld wordt. Ook hierbij kan ik voor aanschaf advies geven.

Orgelles
Als organist van de Cenakelkerk in Heilig Landstichting ervaar ik wekelijks dat het bespelen van het pijporgel, “de koningin der instrumenten”, een unieke ervaring is.

Naast piano heb ik als tweede hoofdvak orgel gestudeerd aan het conservatorium. Dus je kunt ook terecht bij mij voor het volgen van orgellessen.